Άκτιο- Αμβρακία… Νέο γεφύρι της Άρτας

AKTIO1

Σε νέο γεφύρι της Άρτας, εξελίσσεται ο οδικός άξονας Ακτίου Αμβρακίας. Ένα έργο που ξεκίνησε το 2010 με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί το 2013 κι ενώ βρισκόμαστε στο 2016, είναι άγνωστο, πότε και πως θα τελειώσει.

Προ ημερών το υπουργείο Υποδομών έδωσε και πάλι παράταση στις τέσσερις εργολαβίες του έργου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση, ώστε να μη σταματήσουν τα έργα.

Ο οδικός άξονας που θα συνδέει την Ιόνια Οδό (Αμβρακία) με το Ακτιο, συνολικού μήκους 48,5 χλμ., χωρίστηκε σε τέσσερα τμήματα και δημοπρατήθηκε το 2009.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν το 2010 και τα έργα έπρεπε να παραδοθούν έως την άνοιξη του 2013. Το έργο σημαδεύτηκε από τις γνωστές καθυστερήσεις (απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά, εγκρίσεις μελετών), αλλά και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν όλοι οι κατασκευαστές του, πιθανότατα και λόγω των τεράστιων εκπτώσεων που είχαν προσφέρει για να επικρατήσουν στον διαγωνισμό.

Όπως επισημαίνεται σε όλες τις αποφάσεις, η 4μηνη παράταση δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση των έργων, αλλά «κρίνεται σκόπιμη για το συμφέρον του έργου και τη συνέχιση των εν εξελίξει εργασιών».

Το υπουργείο Υποδομών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ακόμα μια παράταση στα τέσσερα υπο-έργα και παράλληλα να δημοπρατηθεί εργολαβία-σκούπα για την ολοκλήρωσή τους. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και μεταφέρονται με phasing στο νέο ΕΣΠΑ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ