Έντονες διαμαρτυρίες για τον οίκο ανοχής στο Κουτσελιό

oikos anoxis

oikos anoxis

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Κουτσελιού, όπως μεταφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την αδειοδότηση και τη λειτουργία οίκου ανοχής στην περιοχή τους.

Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν τόσο στη λειτουργία όσο όμως και στη διαδικασία αδειοδότησης, αφού όπως υποστήριξαν δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση και καμία απολύτως συζήτηση.

Ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή, να ακυρώσει την απόφασή του και να απομακρύνει από την περιοχή τους την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σε επιστολή που κατέθεσαν προς το Σώμα μάλιστα εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την απομάκρυνση από την περιοχή τους του Οίκου ανοχής ενώ κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή ότι «εν κρυπτώ» και χωρίς να ρωτήσει κανέναν αποφάσισε να «μετακομίσει» την συγκεκριμένη επιχείρηση από τα Καρδαμίτσια όπου προσπαθούσε επί χρόνια να λειτουργήσει, στο Κουτσελιό.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κουτσελιού, κ. Δόσης που έδωσε και το παρών στη συνεδρίαση, μίλησε για οργή και αγανάκτηση που προκλήθηκε από την απόφαση αυτή στους κατοίκους της περιοχής.

«Αποφάσεις που παίρνονται αβασάνιστα και χωρίς ηθικούς φραγμούς δε σας τιμούν καθόλου», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της περιοχής και ζητώντας να βρεθεί άλλη λύση.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, αρχικά μέμφθηκε το ύφος της επιστολής που στάλθηκε και των κατηγοριών που περιείχε αυτή προς το πρόσωπό του, ενώ απαντώντας επί της ουσίας του θέματος υποστήριξε πως η λειτουργία των οίκων ανοχής είναι θεσμοθετημένη με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγωντάς ότι η απόφαση που πάρθηκε έγινε μετά από μελέτη των όρων που αφορούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Κατέληξε δε ότι ο δήμος ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας, μετά τις εγκρίσεις που είχαν προηγηθεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ