Αιτία πολέμου φέτα και φρέσκο γάλα

GALA PINE

GALA PINEΑιτία πολέμου» αποτελούν για την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων τα θέματα που αφορούν την εμπορική συμφωνία Ευρώπης και Καναδά για τη Φέτα αλλά και οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για το φρέσκο γάλα.

Η ΠΕΚ σε ανακοίνωσή της καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης να τις απορρίψει και να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών κτηνοτρόφων.

Αναλυτικά η ΠΕΚ αναφέρει τα εξής:

 

Για άλλη μια φορά διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το υπουργείο Ανάπτυξης για την στάση του στην εμπορική συμφωνία με τον Καναδά για τη φέτα και τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το φρέσκο γάλα.

Για μας αποτελεί «αιτία πολέμου»και καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης να τις απορρίψει και να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών κτηνοτρόφων.

Σε διαφορετική περίπτωση το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν για μην κατηγορηθούν ως «πλειοδότες» μιας πολιτικής, η οποία θα καταστρέψει την ελληνική κτηνοτροφία.

Η φέτα αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο του Έλληνα,πολιτισμικό προϊον και ταυτόχρονα μεγάλο οικονομικό μέγεθος,το οποίο με τις τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες τις οποίες έχει, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή εξόδου από την κρίση.Δεν μπορούμε να παίζουμε μαυτήν και δεν μπορεί να εκχωρηθεί κανένα δικαίωμα παραγωγής της ούτε ως απομίμηση. Γενόσημο της φέτας δεν υπαρχει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει. Είναι μία, μοναδική και ελληνική. Όλα τα άλλα περιττεύουν και είναι εκ του πονηρού.

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις των βουλευτών, καλούμε και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να πράξουν το ίδιο, όπως και του αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αντιδράσουν άμεσα. Από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρό της περιμένουμε να αναδείξουν το θέμα ως κεντρικό ζήτημα, όπως τα φάρμακα και τα γενόσημα και να είναι σίγουροι ότι σαυτά τα θέματα, του γάλατος και της φέτας, θα έχουν μαζί τους όχι μόνο του κτηνοτρόφους αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία.

Για το φρέσκο γάλα και τη φέτα μας, αξίζει να δοθεί αυτή η μάχη και να βάλλουν τον κ. Μηταράκη, ως άλλο Γεωργιάδη, στη θέση του. Εμείς δίνουμε το δικό μας αγώνα παράλληλα με τον αγώνα επιβίωσης που κάνουμε από το 2006 κι από την έκβασή του θα κρίνουμε και θα κριθούμε όλοι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ