Στο Νομό Ιωαννίνων , στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 27.886 και ποσοστό που άγγιζε το 27,1%.
Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά που είχε καταγράψει στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Στις τέσσερις πρωτεύουσες δηλαδή.
Στο Δήμο Ιωαννιτών ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει το 29,3%.
Στο Νομό Άρτας, όπου εκλέχθηκε βουλευτής η Όλγα Γεροβασίλη, είχε συγκεντρώσει το 29,1%.
Στο Δήμο της Άρτας το ποσοστό έφτανε το 30,5%.
Στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας, όπου επίσης είχε εκλέξει βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,2%.
Στο δήμο της Πρέβεζας το ποσοστό έφτανε στο 30,2%.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το μικρότερο ποσοστό του στο Νομό Θεσπρωτίας. Έφτανε στο 23,3%.
Στο δήμο Ηγουμενίτσας ήταν ελαφρώς αυξημένο καθώς έφτανε στο 24%.
Στις Περιφερειακές εκλογές της Κυριακής η Όλγα Γεροβασίλη έμεινε αρκετά χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές. Το ποσοστό για την κ. Γεροβασίλη κλείδωσε στο 24,5%.
Στο Δήμο Ιωαννιτών η ίδια πήρε ποσοστό που έφτανε στο 22, 8%, στον Δήμο Άρτας, όπου έπαιζε πολύ δυνατά λόγω της καταγωγής αλλά και της μακράς αυτοδιοικητικής πορείας που είχε πήρε το υψηλό ποσοστό του 38% αλλά ήταν και πάλι πίσω από τον Αλέκο Καχριμάνη, στο Δήμο Πρέβεζας πήρε το 22,1% και στο Δήμο Ηγουμενίτσας πήρε το 26,8%.
Τα ποσοστά της κ. Γεροβασίλη είναι σαφώς καλύτερα από τα ποσοστά που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου. Άλλωστε κανένας δεν μπόρεσε να πετύχει την είσοδό του στο δεύτερο γύρο.
Ο Λάζαρος Νάτσης στο Δήμο Ιωαννιτών πήρε συνολικά το 14,7% των ψήφων, η Λίτσα Κιτσαντά στην Άρτα συγκέντρωσε το 15,5%, στο Δήμο Πρέβεζας ο Δημήτρης Βασιλείου πήρε το 14,1% και στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Ανδρέας Νταής πήρε το 22,4%.