Αναζητά δέκα εκατομμύρια η Συνεταιριστική Ηπείρου

trapeza hpeirou 2

trapeza hpeirou 2Στη μάχη της ανακεφαλαιοποίησης εισέρχεται η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία αναζητά περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διατηρήσει τον χαρακτήρα της, ως συνεταιριστική αλλά και ως ηπειρωτική!

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή, είναι η τρίτη που γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και η πιο δύσκολη, καθώς το οικονομικό περιβάλλον συνεχώς χειροτερεύει όπως και τα οικονομικά όλων.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Κωνσταντίνος Ζωνίδης και ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Τσουκανέλης, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει, έδωσαν συνέντευξη τύπου, για να εξηγήσουν τη διαδικασία και ουσιαστικά να απευθυνθούν στους Ηπειρώτες ζητώντας τη στήριξη στην τοπική τράπεζα.

13.500 είναι τα μέλη της Συνεταιριστικής… Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν να μετέχουν οι ίδιοι ενώ η τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέες εγγραφές μικροομολογιούχων.

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Κώστας Ζωνίδης, σημείωσε ότι η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι οι Ηπειρώτες θα κρατήσουν στα χέρια τους την δική τους τράπεζα.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο ο κ. Ζωνίδης όσο και ο κ. Τσουκανέλης δε απέκλεισαν το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που το ποσό δεν μπορεί να καλυφτεί με τη διαδικασία της δημοσίας εγγραφής από τα υπάρχοντα μέλη και την εγγραφή νέων, να στραφούν σε μεγαλοεπενδυτές, δίνοντας όπως είναι φυσικό, βάση σε Ηπειρώτες επιχειρηματίες που θα επιθυμούσαν να συμετάσχουν, μετά σε έλληνες και τέλος σε ξένους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ