Αναζητούν κι άλλους χώρους για εγκατάσταση προσφύγων…

katsikas5

katsikas5

Ή τα Υπουργεία και οι Υπουργοί αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ή η κατάσταση στο προσφυγικό εξελίσσεται σε ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη!!!

Λίγες μέρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για την επιλογή πέντε χώρων στην Ήπειρο, αργά σήμερα το μεσημέρι, έφτασε στην Περιφέρεια και τους Δήμους έγγραφο από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, με το οποίο ζητείται να υποδειχθούν και νέοι χώροι!

Μάλιστα στο έγγραφο του κ. Μπαλάφα, σημειώνεται ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στους αστικούς ιστούς, ώστε να εύκολη η σύνδεση με τα δίκτυα της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης αλλά και η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς!!!

Στην Ήπειρο, πέραν των στεγασμένων χώρων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, δημιουργούνται δύο καταυλισμοί στον Κατσικά και την Φιλιππιάδα.. Ο πρώτος μάλιστα για μεγάλο αριθμό προσφύγων, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τις πέντε χιλιάδες.

Η υπόδειξη και νέων χώρων, μάλλον προκαλεί μούδιασμα ακόμη και στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, οι οποίοι εξ αρχής είχαν την διάθεση και την βούληση για συνεργασία ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά..

Παράλληλα το νέο έγγραφο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να επιλεγούν και να ανακοινωθούν κι άλλοι χώροι, από το Υπουργείο Άμυνας, που έχει τον γενικό συντονισμό, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ