Αποκριάτικα έθιμα αναβιώνουν στον Κατσικά

APOKRIES KATSIKAΜε αναβίωση παλαιών εθίμων και δρώμενων της αποκριάς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΣΙΚΑ 2015 ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Χουλιαράδων, ΧΟΙ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά παρουσίασαν τραγούδια και αναβίωση αποκριάτικων δρώμενων όπως ο Γανωτζής, ο Γάμος, Πως το τρίβουν το πιπέρι, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλα τα Ιωάννινα ενώ η Φιλοπρόοδος Κίνηση Γυναικών Κατσικά μαγείρεψε και διένειμε δωρεάν προβατίνα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αποκριάτικα Πάρτι και άλλες βραδιές με αναβίωση εθίμων από όλη την Ήπειρο και άλλες περιοχές της Ελλάδας με αποκορύφωση την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

APOKRIES KATSIKA1Η μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στην κεντρική Λεωφόρο της Κατσικάς την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις τρεις το μεσημέρι και θα ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου και παραδοσιακό γλέντι γύρω από την Τζαμάλα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΣΙΚΑ 2015.

{jathumbnail off}