Για λίγους κι εκλεκτούς η Πολιτιστική Πρωτεύουσα

politistiki3

politistiki3Σε υπόθεση για λίγους και «εκλεκτούς», για γραφεία κυρίως εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενα και για προσωπική προβολή, εξελίσσεται το εγχείρημα του δήμου Ιωαννιτών για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Εγχείρημα, που απαιτεί ένα κύμα εθελοντισμού, προσφοράς και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Κι αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί ούτε στο ελάχιστο….

Κι όπου υπάρχει η διάθεση για προσφορά, εκείνοι που έχουν την ευθύνη, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να μην την αποδεχθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Καθηγητή Ιατρικής και πρώην Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ.

Στον κ. Ελισάφ απευθύνθηκε εδώ και μήνες ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και του ζήτησε να συμβάλλει με τις δικές του προτάσεις αλλά και με τις γνωριμίες που έχει με κορυφαίες προσωπικότητες ανά τον κόσμο.

Κι ο κ. Ελισάφ το έκανε… Επικοινώνησε με επιφανείς προσωπικότητες σε Ευρώπη κι Αμερική, αλλά και με πολλούς ξένους διπλωμάτες, εκ των οποίων αρκετοί είχαν επισκεφθεί τα Γιάννινα κατά το παρελθόν.

Άνοιξε διαύλους επικοινωνίας, τους οποίους όμως, ούτε η δημοτική αρχή, ούτε η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επιφανούς επιστήμονα Allen Frances, ο οποίος ήθελε να συμβάλλει στην προσπάθεια των Ιωαννίνων, αλλά για παραπάνω από ένα μήνα, ανέμενε μία επιστολή του δημάρχου!!!

Η τακτική που ακολουθείται, όπως ήταν λογικό, ενόχλησε αρκετά τον κ. Ελισάφ, αφού πλέον είναι ο ίδιος εκτεθειμένος σε σημαντικές προσωπικότητες.

Και την ενόχληση αυτή την εξέφρασε εγγράφως στον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

«Έχω εκφράσει επανειλημμένα τις προτάσεις μου τόσο στην κ. Στρατσάνη με την οποία συνεργάζομαι όσο και στην κ. Κοντούρη. Πιστεύω ότι παρά την ασφυκτική πίεση του χρόνου απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση ανθρώπων που μπορούν να συνεισφέρουν. Ωστόσο, χρειάζεται αυστηρή οριοθέτηση των ρόλων όλων όσων εμπλέκονται. Αξίζει να σου επισημάνω ότι προσωπικά δεν έχω πάρει καμία επίσημη επιστολή όσον αφορά το ρόλο μου σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο ο κ. Ελισάφ….

Ενδιαφέρον όμως έχουν κι όσα ακολούθησαν… Γιατί αυτά που ακολούθησαν αποδεικνύουν ουσιαστικά, ότι η Οργανωτική Επιτροπή και όσοι τέλος πάντων ασχολούνται με διάφορες ιδιότητες με την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ούτε βοήθεια επιθυμούν, ούτε προτάσεις, ούτε ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα…

Στον Μωυσή Ελισάφ, απάντησε εγγράφως ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος.

Αντί λοιπόν να του ζητηθούν συγκεκριμένα πράγματα του κοινοποιήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού… Το υλικό δηλαδή που υπάρχει στο διαδίκτυο εδώ και πολλούς μήνες…

Αν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν το υλικό αυτό είναι σίγουρο ότι θα είχαν μεριμνήσει να οργανώσουν καλύτερα την διεκδίκηση. Και κυρίως πιο στοχευμένα… Θα είχαν καταλάβει ότι είναι υπόθεση μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων και κάποιων εταιρειών, αλλά είναι υπόθεση της κοινωνίας, της εθελοντικής προσφοράς, της μέγιστης κινητοποίησης και συστράτευσης… Φαίνεται πως ούτε την κινητοποίηση θέλουν, ούτε τη συστράτευση…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ