1.Το πλακόστρωτο που κατασκευάστηκε με την ανάπλαση έχει καταστραφεί σε 20 σημεία(κρατήρες) των τριάντα και σαράντα εκατοστών με αποτέλεσμα οι επισκεπτόμενοι τον χώρο να κινδυνεύουν να πέσουν και να χτυπήσουν. Ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για αυτήν την εργασία και ο πιθανός χρόνος επισκευής προβλέπεται να είναι είκοσι ημέρες .(Η επισκευή προτείνουμε να γίνει πριν το τέλος Φεβρουαρίου).
2.Τα καλαθάκια απορριμμάτων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και η παραμονή τους στον χώρο είναι επικίνδυνη. Λόγω της μη λειτουργίας τους η χερσαία ζώνη θυμίζει σκουπιδότοπο. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν και να αντικατασταθουν με νέα καλαίσθητα ώστε να είναι εναρμονισμένα με τον χώρο . ( Άμεση αντικατάσταση 15 τεμαχίων).
3. Στο νησάκι της Παναγίας 4 προβολείς έχουν καταστραφεί και είναι για αντικατάσταση, το δε ηλεκτρικό δίκτυο πρέπει να ελεγχτεί και όπου είναι φθαρμένο η κατεστραμμένο να αντικατασταθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς η ηλεκτροπληξίας (Η αντικατάσταση να είναι άμεση).
4.Έξι από τα φωτιστικά σώματα επί του δρόμου, άλλα είναι κατεστραμμένα και άλλα χρήζουν επισκευής. Πρέπει να αντικατασταθούν και να επισκευαστούν (άμεσα).
5.Πρέπει να βαφεί η μάνδρα 250 μέτρα μήκος επί 2,5 ύψος με χρώμα λευκό πριν το τέλος Απριλίου.
6.Πρέπει να προβλέψετε κωδικό στον προϋπολογισμό για έκτακτες ανάγκες λόγω του ότι με κάθε θαλασσοταραχή περισσότερο από 5 μποφόρ η χερσαία ζώνη λιμένα γεμίζει με φερτά υλικά. (άμμο-πέτρες –φύκια) .Πρέπει αυτά να απομακρύνονται άμεσα 7.Πρέπει να αγοραστούν καλαίσθητα καλαθάκια με ρόδες και ενσωματωμένα σκούπα και φαράσι για τους καλοκαιρινούς μήνες .
8. Πρόβλεψη για δίμηνη πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων για τους θερινούς μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο με σπαστό ωράριο εργασίας.
9. Πρόβλεψη για σύνταξη μελέτης κατασκευής υπογείων κάδων που θα συμπεριλαμβάνει και την ανακύκλωση σε δυο σημεια.
10. Σύνταξη μελέτης για να τοποθετηθούν μπλόκια μπροστά από τα ποτάμια που καταλήγουν στην θάλασσα γιατί με την θαλασσοταραχή γεμίζουν φερτά υλικά με επικίνδυνα αποτελέσματα.
11.Να καθαριστεί παραλία Κρυονερίου πριν το τέλος Απριλίου.
12. Να καθαριστεί η γλίστρα.
13. Να γίνει επικάλυψη σκυροδέματος της προβλήτας .
14. Οι παραχωρήσεις χώρου στην παραλία να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον Δήμο, και πάντα βάση της κείμενης νομοθεσίας για το (στάσιμο- πλανόδιο εμπόριο) και να απομακρυνθούν άμεσα τα τσαντίρια για τα βιβλία.
15. Να βαφτούν τα κάγκελα στην παραλία του Κρυονερίου και όπου χρειάζεται να επισκευαστούν.
16. Να αντικατασταθεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και ο αγωγός ύδρευσης που συνδέει την χερσαία ζώνη Λιμένα με το νησάκι της Παναγίας.
17. Να ζητηθεί από την Δ.Ε.Η με αίτηση επαύξηση ισχύος ( Από μονοφασικό σε τριφασικό) στον μετρητή που βρίσκεται δίπλα από το Καφέ CARAVEL.
18. Να τοποθετηθούν PILAR σε συγκεκριμένα σημεία για την εξυπηρέτηση μικροπωλητών με νόμιμη αδεία, και να μην χρησιμοποιούνται κολώνες φωτισμού για λόγους ασφαλείας.
19. Με απόφαση του Δ.Σ να απαγορευθεί ο εφοδιασμός των καταστημάτων με αυτοκίνητα πάνω του 1,5 τόνου για την προστασία του πλακόστρωτου και ο εφοδιασμός να γίνεται από 7 π.μ μέχρι της 10π.μ.
20. Οι μπάρες να αντικατασταθούν με άλλες καλαίσθητες γιατί με αυτές που υπάρχουν σήμερα θυμίζει είσοδος στρατοπέδου, να τοποθετηθούν φωνητικές κάμερες .
«Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πραγματικότητα που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν διότι η Πάργα είναι η τουριστική ναυαρχίδα της ηπείρου και οι κάτοικοι βασίζονται ως επί το πλείστον στο εισόδημα τους από το τουριστικό προϊόν», καταλήγει στην επιστολή του Ιανουαρίου ο αντιδήμαρχος. Βέβαια δεν μας αναφέρει αν υπήρξε κάποια απάντηση στην επιστολή αυτή ή αν κάποιες από τις είκοσι ενέργειες τις οποίες αναφέρει υλοποιήθηκε κιόλας. Όπως και να’ χουν τα πράγματα πάντως η κατάσταση που αντικρίζουν οι τουρίστες δεν τιμά ούτε την ιστορία της Πάργας, ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε βέβαια το Λιμενικό Ταμείο.