Γ. Παπανδρέου: Συμφωνία επαναστατικών αλλαγών

gia papandreou

gia papandreou

ΦΩΤΟ: Γιάννης Μάνθος

Την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα μείνει ενωμένη, εξέφρασε από τα Γιάννινα, όπου μίλησε σε στελέχη του κόμματός του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αφορμή για την αναφορά του αποτέλεσε η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, η οποία όπως είπε επιβεβαιώνει με δραματικό τρόπο, τα αποτελέσματα του φανατισμού, της μισαλλοδοξίας, της πόλωσης και της διχόνοιας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του, σημείωσε ότι σκοπός είναι να στηθούν οργανώσεις σε όλη την χώρα με πολιτική πρόταση και επιχειρήματα. Μάλιστα έκανε λόγο για πολιτικά σχολεία σκέψης και δράσης.

Στα Γιάννινα, δήλωσε ότι έχει αλλεργία στην πελατειακή λογική, που οδηγεί στην απώλεια παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Αναφερόμενος στην σημερινή πολιτική κατάσταση, υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μορατόριουμ εθνικής σοβαρότητας και διακομματική συνεννόηση ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές. Διαφορετικά δεν θα βγει ποτέ από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε όσα έγιναν από την Κυβέρνησή του και τόνισε ότι για έξοδο από την κρίση απαιτείται συναίνεση, υπευθυνότητα και συνειδητοποίηση από όλους των πραγματικών προβλημάτων.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

«Η πρότασή μας είναι απλή: Συμφωνία σε επαναστατικό πλαίσιο αλλαγών που κόβουν τον γόρδιο δεσμό της πελατειακής Ελλάδας, και μετά όλοι και όλα από τη βάση. Τόσο απλά, τόσο καθαρά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου για να καταλήξει σημειώνοντας πως αν η προσπάθεια δεν ευοδωθεί το Κίνημα θα κατέλθει μόνο του στις επόμενες εκλογές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ