Δημιουργοί της τέχνης και δεσμών φιλίας

giannina zografoi

giannina zografoi

Τον απόηχο μιας πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης εικαστικής δημιουργίας, αλλά και γόνιμης συνεργασίας, αφήνει πίσω της η διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου Ζωγραφικής που ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα.

Πενήντα περίπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Αλβανία συμμετείχαν στο συμπόσιο που διοργάνωσε το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και το Instituti i Librit dhe i Promocionit (Ινστιτούτο βιβλίου και Πολιτισμού) της Αλβανίας, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Γενικού Προξενείου της Αλβανίας στα Ιωάννινα, από τις 28 Οκτωβρίου ως τη 1 Νοεμβρίου.

Το συμπόσιο έδωσε τη δυνατότητα στους εικαστικούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν να δημιουργήσουν έργα στα Ιωάννινα, τα χωριά του Ζαγορίου, την Πάργα και άλλα σημεία της Ηπείρου, σε μία εικαστική καταγραφή, αποτύπωση και προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, οικοδομώντας ένα πρωτότυπο εικαστικό γεγονός και στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Το αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν η έκθεση των έργων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με τη συμμετοχή εκατοντάδων φίλων της τέχνης, σε μία πραγματική γιορτή χρωμάτων και δημιουργικότητας.

{jathumbnail off}