Τον Μάρτιο του 2009, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία.
Ο θάνατος του 45χρονου Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργου Γληγόρη, του ανθρώπου που έγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην εξιχνίαση υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας, συνοδεύτηκε από πλήθος ερωτημάτων.
Λίγους μήνες νωρίτερα, τον άνθρωπο που έφερε τα αρχαία στην Ελλάδα, η υπηρεσία του, τον είχε τιμωρήσει με μία δυσμενή μετάθεση στην Ασφάλεια Λευκάδας.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 ένα τροχαίο κοντά στην Βόνιτσα συγκλονίζει την Ελλάδα.
Μία τετραμελής οικογένεια από την Κέρκυρα ξεκληρίζεται ενώ ο Γιώργος Γληγόρης μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένος στη ΜΕΘ της Άρτας.
Στο αυτοκίνητο του 45χρονου αστυνομικού, εκτός από τον ίδιο, επέβαινε ένας πολίτης και μία νεαρή κοπέλα από το Μαρόκο, η οποία εργάζονταν σε μπαρ.
Ο αστυνομικός υπέκυψε εικοσιπέντε μέρες αργότερα.
Όλοι τότε, ισχυρίζονταν ότι ήταν ο ίδιος που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα. Η υπηρεσία του έσπευσε να κάνει ΕΔΕ. Το πόρισμα ανέφερε ότι ο Γιώργος Γληγόρης ήταν ο οδηγός. Το ίδιο προέκυψε και από την αυτοψία της Τροχαίας.
Η οικογένεια του άτυχου αστυνομικού όμως, είχε συλλέξει ακράδαντα στοιχεία, ότι το μοιραίο βράδυ, ο Γιώργος Γληγόρης βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού, αφήνοντας τον φίλο του να οδηγήσει το υπηρεσιακό όχημα.
Χρειάστηκαν πέντε χρόνια αλλά και μία γενναία κίνηση της Εισαγγελίας Εφετών, ώστε η υπόθεση να μην καταλήξει στο αρχείο και να δικαιωθεί η μνήμη ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων αστυνομικών.
Ο φάκελος ουσιαστικά είχε κλείσει καθώς η εισαγγελία πρωτοδικών είχε κρίνει ότι όντως ο αστυνομικός οδηγούσε το όχημα.
Όμως ο Εισαγγελέας Εφετών, μελέτησε ένα ένα τα στοιχεία κι άσκησε ποινική δίωξη στον θεωρούμενο συνοδηγό για τον θάνατο πέντε ανθρώπων, της οικογένειας από την Κέρκυρα και του Γιώργου Γληγόρη όπως επίσης και στη νεαρή Μαροκινή για ψευδορκία.
Το δικαστήριο που έγινε επέβαλλε στον πολίτη που οδηγούσε το αυτοκίνητο την ποινή της επταετούς φυλάκισης και για τους πέντε θανάτους.
Την οικογένεια του Γιώργου Γληγόρη εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος από την Πρέβεζα. «Η απόφαση είναι δικαίωση για τη μνήμη του. Είναι δικαίωση για την οικογένειά του η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο. Είναι μια δικαίωση που έρχεται μετά από πεντέμισι χρόνια για έναν εξαίρετο άνθρωπο και ικανό αστυνομικό», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο κ. Γιάπρος.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι αίμα του αδικοχαμένου αστυνομικού βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού.
Το δικαστήριο αξιολόγησε ένα προς ένα τα στοιχεία και λειτουργώντας με τη λογική δικαίωσε μία οικογένεια που δεν εγείρει καμία άλλη αξίωση. Ήθελε μόνο να αποκαταστήσει τη μνήμη του δικού της ανθρώπου.