Ειδικές δυνάμεις στα σύνορα στέλνει η Αλβανία

alva asdin

alva asdin

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες σε πέντε συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης Ράμα, να θωρακίσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν μεταφερθεί 450 άνδρες της Μονάδας ταχείας επέμβασης, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση στα σύνορα.

Οι δυνάμεις αυτές ενισχύουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Συνόρων, η οποία, σύμφωνα με τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να έχει εικόνα για την κίνηση των προσφύγων από τη Συρία.

Ήδη έχουν αναλάβει δράση σε Κακαβιά, Καπστίτσα, Τρεις Γέφυρες, Σαγιάδα και στον συνοριακό σταθμό τou Qaf Thanë με τα Σκόπια.

Στην περιοχή του Αργυροκάστρου και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα, έχουν επιλεγεί τρεις χώροι για την υποδοχή και την εγκατάσταση προσφύγων, ωστόσο η Αλβανική Κυβέρνηση παραμένει σε στάση αναμονής.

Αυτό που ουσιαστικά περιμένει, είναι συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρηματοδοτική στήριξη.

Αν μία τέτοια στήριξη πάρει συγκεκριμένη μορφή η Αλβανία φαίνεται πρόθυμη και έτοιμη να φιλοξενήσει περίπου δέκα χιλιάδες πρόσφυγες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ