Εκρηκτική η κατάσταση… Λίστα με χώρους για την φιλοξενία προσφύγων ζητά το Υπουργείο!

HOTSPOT

HOTSPOT

Θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, είναι η εγκατάσταση προσφύγων στην Ήπειρο. Οι χώροι επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί, φαίνεται όμως τις τελευταίες ώρες αναπτύσσεται μεγάλη κινητικότητα καθώς τα περιθώρια φιλοξενίας άλλων περιοχών, ειδικά της Μακεδονίας, εξαντλούνται.

Άλλωστε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη συνάντηση που είχε με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας, επανέλαβε την απόφαση για ισοκατανομή των προσφύγων μεταξύ όλων των περιοχών.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε τους προβληματισμούς που υπάρχουν λόγο της γειτνίασης με την Αλβανία αλλά και της πρόθεσης της γείτονος χώρας να εγκαταστήσει πρόσφυγες σε περιοχές κοντά στα σύνορα.

Όπως μεταδίδουν τα αθηναικά μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να καταθέσουν άμεσα λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών.

«Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Πρόκειται για ένα έκτακτο γεγονός και θέλει τον χρόνο του μέχρι την τελική διευθέτηση» ανέφερε ο Υπουργός απαντώντας στους προβληματισμούς των Περιφερειαρχών, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών.

Ο Υπουργός μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ήταν πιο αποκαλυπτικός…

Όπως είπε στους δημάρχους, η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες/πρόσφυγες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ο Γ. Μουζάλας, παραδέχθηκε επίσης ότι η Ελλάδα από χώρα transit μεταναστών-προσφύγων μετατρέπεται πλέον σε χώρα εγκατάστασής τους.

Κατέληξε λέγοντας ότι «μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους» ενώ είπε ότι το πέρασμα της Ειδομένης θα παραμείνει κλειστό, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ