Ελεγχόμενη η κατάσταση από χιόνια και καταιγίδες

XIONIA

XIONIAΥπό πλήρη έλεγχο είναι η κατάσταση μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ήπειρο το τελευταίο τριήμερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού που από το Σάββατο θα βελτιωθεί σημαντικά.

Από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε τεράστια προσπάθεια και η συγκοινωνία σε όλες τις ορεινές περιοχές γίνεται κανονικά. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανέκυψαν από κατολισθήσεις. Τα εντονότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη Λάκκα Σουλίου, στη Ζίτσα και τα Τζουμέρκα, ενώ μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε και στη διασταύρωση της Φιλιππιάδας.

 

Και σήμερα πάντως δεν αποφεύχθηκαν τα προβλήματα στην Εγνατία Οδό καθώς ο μηχανισμός της εταιρίας αποδείχθηκε και πάλι κατώτερος των περιστάσεων.

Έτσι και με την παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας διακόπηκε για μία ώρα περίπου η κίνηση βαρέων οχημάτων –νταλίκες, φορτηγά- στο τμήμα Δροσοχωρίου- Περιστερίου ώστε να γίνει ο αποχιονισμός του οδοστρώματος.

Η κατάσταση πάντως έχει ομαλοποιηθεί και όσοι αγαπούν το χιόνι θα έχουν μπροστά τους ένα Σαββατοκύριακο για να το απολαύσουν είτε στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων είτε στα χιονοδρομικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ