Επιχειρησιακό με πλήθος έργων αλλά χωρίς καμιά αναφορά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

AEROPLANO IOAN

AEROPLANO IOAN

«Προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση»… Αυτές είναι οι τέσσερις και μοναδικές λέξεις, που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών –τουλάχιστον στα κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα- για ένα ζήτημα που η Δημοτική Αρχή έχει προτάξει ως μείζον!

Για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Και οι λέξεις αυτές αναφέρονται στην ανάλυση των δυνατών κι αδύναμων σημείων της περιοχής…

Ακολουθεί μία πληθώρα έργων που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια, ορισμένα μάλιστα συζητιούνται για περισσότερα από είκοσι χρόνια, όμως δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο αεροδρόμιο.

Φυσικά δεν πρόκειται για έργο που μπορεί να εκτελέσει ο Δήμος… Όμως όταν προϋπολογίζει έργα 252 εκατομμυρίων, σίγουρα σ’ αυτά θα χωρούσε και η αγορά του περίφημου ραδιοβοηθήματος που το κόστος του δεν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο!!

Άλλωστε στο ίδιο επιχειρησιακό, «χώρεσαν» το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων, παρεμβάσεις που ουδόλως εξαρτώνται από το Δήμο καθώς βρίσκονται στα συναρμόδια υπουργεία.

Είχαν θέση όμως και ορθώς… Γιατί αν κάτι έχει νόημα σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, δεν είναι η καταχώρηση ενός ανεξάντλητου καταλόγου έργων, εκ των οποίων πολλά μπορεί να μην γίνουν ποτέ, αλλά η πρόβλεψη των αναγκών των επόμενων ετών και η δρομολόγηση εκείνων των παρεμβάσεων που θα απαντήσουν αποτελεσματικά στις ανάγκες αυτές.

Από τη μία λοιπόν απουσιάζουν παντελώς οι αναφορές στο αεροδρόμιο… Έστω τόσες που θα δικαιολογούσαν τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής να το θέσει ως πρώτο θέμα και το μοναδικό άλλωστε για το οποίο συγκάλεσε συσκέψεις και έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία, κυρίως πολιτικά…

Το δεύτερο είναι και πολιτικό αλλά και ουσιαστικό..

Σε ένα χρόνο το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός. Ιόνια και Εγνατία, ο κάθετος και οριζόντιος οδικός άξονας της χώρας, θα διασταυρώνονται στα Γιάννινα. Τα Γιάννινα θα είναι η μοναδική πόλη της χώρας που θα βρίσκεται πάνω στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων οδών..

Το γεγονός αυτό, θα επιφέρει επιπτώσεις.. Και θετικές, πιθανώς και αρνητικές.. Δυστυχώς ούτε μελετήθηκε από τώρα, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά τόσο για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου πλεονεκτήματος, ούτε για την αντιμετώπιση αρνητικών, πιθανώς επιπτώσεων…

Κατά τα λοιπά τα μεγάλα οράματα και οι καλές προθέσεις περισσεύουν..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ