Η Δίωξη έδρασε, ο εισαγγελέας πότε;

epixei anatoli

epixei anatoliΟι τριάντα επτά ημέρες εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο τραγικός επίλογος, σημαδεύτηκαν από ένα πρωτοφανές όργιο φημών, σεναριών, πληροφοριών και δήθεν πληροφοριών.

Από ένα πλήθος σχολίων, επώνυμων κι ανώνυμων και από ακόμη περισσότερες ανακρίβειες που συνόδευσαν δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και αναρτήσεις.

Χθες το βράδυ, μία ανάρτηση σε ανώνυμο blog, με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο προκάλεσε την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επειδή το αδίκημα είναι αυτόφωρο, εκτιμάται ότι πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν και συλλήψεις των διαχειριστών του ιστολογίου.

Και είναι η πρώτη θετική ένδειξη ότι κάποιος ή κάτι λειτουργεί μέσα στην απέραντη ελληνική έρημο.

Όμως δεν αρκεί…

Αυτό που ξεκίνησε εδώ και ημέρες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σενάρια, σχόλια, αμφισβητήσεις, ανακρίβειες…

Επώνυμα κι ανώνυμα.

Στην συντριπτική πλειοψηφία τους απέχουν πολύ από τα πραγματικά γεγονότα. Κι ας πρόκειται για ένα εικοσάχρονο παιδί που δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Ελευθερία του τύπου και του διαδικτύου θα πείτε….

Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι!

Η ελευθεροτυπία διέπεται από κανόνες.

Και αν κάποιοι δεν τους γνωρίζουν, αν κάποιοι εξακολουθούν να μην βάζουν όρια, καλό θα είναι τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να το φροντίσουν.

Η Δίωξης λοιπόν παρενέβη και το πιθανότερο είναι να πράξει το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις. Μήπως είναι ώρα, ένας ευσυνείδητος εισαγγελέας, να κάνει επιτέλους το ίδιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ