Η μέρα έβγαλε πιστόλια σε Άρτα και Πρέβεζα

arta pistolia

arta pistolia

Ένας 56χρονος συνελήφθη στο Σκεπαστό Πρέβεζας καθώς κατείχε δύο πιστόλια αλλά και φυσίγγια ενώ ένα άλλο άτομο εντοπίστηκε στη Συκούλα με πιστόλι το οποίο είχε κλέψει στα Γιάννινα από άτομο που το κατείχε νόμιμα.

Συγκεκριμένα στο Σκεπαστό Πρέβεζας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του παράνομα:

• ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, μάρκας Baikal, διαμετρήματος 8 mm, με ενσωματωμένη γεμιστήρα

• ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, με ενσωματωμένη γεμιστήρα

• (25) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος (7,65) mm

• (35) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος (0,25) ιντσών.

Τα όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Το πρωί της Τρίτης, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου (στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν σε κρύπτη στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν:

• ένα πιστόλι, μάρκας Walther, διαμετρήματος 9 mm, με κενή γεμιστήρα

• δύο γεμιστήρες με 20 φυσίγγια των (9) mm

• δέκα φυσίγγια των (9) mm

• μία θήκη όπλου.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί την 03/04-04-2009 από χώρο εργασίας του 64χρονου νόμιμου ιδιοκτήτη, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το όπλο και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

{jathumbnail off}