«Μένουν … μισά μεγάλα ζητήματα της περιοχής»… Ευτυχώς από διαπιστώσεις πάμε καλά!

AERODROMIO MAKETA

AERODROMIO MAKETA

Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μένουν μισά… Δεν πρόκειται για διαπίστωση που –ορθώς- θα μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες, δεν πρόκειται για το συμπέρασμα επιστημονικής έρευνας, δεν πρόκειται το συμπέρασμα μαθητών σε σχολική έκθεση!

Πρόκειται για την εισήγηση-τοποθέτηση του Δημάρχου και μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου οργάνου της πόλης δηλαδή.

Ενός οργάνου που ο ρόλος του δεν μπορεί να εξαντλείται σε διαπιστώσεις αλλά οφείλει πρωτίστως να αναζητά και να δίνει λύσεις!

Αφορμή για τον δήμαρχο έδωσε ο κόμβος –τυπικά γιατί ουσιαστικά υπολείπεται κατά πολύ ενός σύγχρονου κόμβου- της Εγνατίας Οδού. Τον χαρακτήρισε μισό και απαράδεκτο και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα της περιοχής.

Αθλητικά έργα, αεροδρόμιο και με αρκετό ποιητικό τόνο αναρωτήθηκε: «τι συμβαίνει και όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής μας μένουν … μισά; Μισός κόμβος στην Εγνατία, μισές αθλητικές υποδομές, μισό αεροδρόμιο. Γιατί δεν καταφέρνουμε στα μεγάλα ζητήματα να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να έχουμε αποτελέσματα; Να τα φτάνουμε μέχρι το τέλος και να μη μένουν μισά;».

Τα ερωτήματα μάλλον ρητορικά μπορούν να χαρακτηριστούν αφού, αν κάποιοι μπορούν να τα απαντήσουν είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που τα έθεσε –και συμπληρώνει πλέον δύο χρόνια στο αξίωμα αυτό- και οι λοιποί τοπικοί παράγοντες που συμπληρώνουν βέβαια πολύ περισσότερα στα τοπικά δρώμενα!

Ρητορικά τα ερωτήματα καθώς απάντηση δεν υπήρξε. Σε ένα δημοτικό συμβούλιο που όφειλε να έχει και απαντήσεις και λύσεις!

Ο κ. Μπέγκας πάντως συμπλήρωσε ότι ο Δήμος δεν «ξεχνάει» τα σημαντικά ζητήματα, εξακολουθεί να τα θέτει επιτακτικά στην κεντρική εξουσία και να επιδιώκει τον συντονισμό όλων των φορέων, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα επανέλθει και με νέες πρωτοβουλίες.

Η τελευταία πρωτοβουλία μετρά ήδη αρκετούς μήνες και αφορούσε στο αεροδρόμιο με την ανοιχτή και μακροσκελή επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

Από τον Δήμο ουδέποτε ανακοινώθηκε οποιαδήποτε απάντηση στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Πρωθυπουργός μάλλον δεν έδωσε ποτέ, ενδεχομένως να μην ασχολήθηκε και με το θέμα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ