Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές της ΝΔ και στα Γιάννινα

EKLOGES ND2

EKLOGES ND2ΦΩΤΟ

Με συμμετοχή που ξεπερνά κάθε προσδοκία διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έκανε την ΚΕΦΕ να ανακοινώσει την παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, δηλαδή οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00.

Ιδιαίτερη μεγάλη είναι η συμμετοχή και στο Νομό Ιωαννίνων. Στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στα Λιθαρίτσια, κι όπου αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος ψηφοφόρων, η προσέλευση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

EKLOGES NDG1Από το πρωί σχηματίζονται ουρές, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι και το απόγευμα.

Η εκλογική διαδικασία παίρνει παράταση κατά μία ώρα και οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις οκτώ το βράδυ, αντί στις επτά που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

EKLOGES NDG3Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συγγρού, από τις 07:00 έως τις 15:00 ψήφισαν περί τους 225.000 πολίτες, κάτι που στους επιτελείς της παράταξης εμπνέει αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων.

Αρχικός στόχος ήταν η συμμετοχή να φθάσει τις 300.000 ψηφοφόρους, ωστόσο ο ρυθμός συμμετοχής που καταγράφεται ανεβάζει το στόχο ακόμη υψηλότερα.

EKLOGES NDG4Ενδεικτικό είναι ότι από νωρίς στα περισσότερα από τα 1.200 εκλογικά κέντρα σχηματίζονται ουρές πολιτών, που περιμένουν να ψηφίσουν. Η σχετική καθυστέρηση που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα σχετίζεται με τη διαδικασία καταγραφής των ψηφοφόρων, προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοψηφίες.

EKLOGES NDG5Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν οι διαφορές στον αριθμό των ψήφων μεταξύ των υποψηφίων είναι μεγάλες, ίσως από τη Συγγρού να δοθεί μια εκτίμηση αποτελέσματος νωρίτερα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Διαφορετικά, η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 23:00.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ