Μία σημαντική είδηση για την Ήπειρο, έρχεται από την επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και τις συσκέψεις που έγιναν για τη δασοπροστασία και άλλα θέματα ασφάλειας. Και η είδηση αποτελεί και επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Epiruspost.gr για την παρουσία του Έρικσον. Και επίσημα λοιπόν ο Υπουργός έκανε γνωστό, στις συναντήσεις με τους φορείς των Ιονίων Νήσων, ότι ένα από τα ελικόπτερα Έρικσον που θα μισθώσει η χώρα μας, θα καλύψει τις ανάγκες της Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς θα σταθμεύει μόνιμα στο Άκτιο.
Παράλληλα στο Άκτιο θα σταθμεύουν μόνιμα κατά τη θερινή περίοδο δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία θα συνδράμουν το έργο των υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην καλύτερη θωράκιση της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή, ειδικά για την παρουσία του Έρικσον στην Ήπειρο, η οποία έχει αποδειχθεί καταλυτικής σημασίας, καθοριστική ήταν η εισήγηση που έγινε από τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες και τον Διοικητή Δήμο Αναγνωστάκη.
Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ανάλογες συσκέψεις με αυτή της Κέρκυρας θα πραγματοποιηθούν στις έδρες όλων των Περιφερειών της χώρας παρουσία του ιδίου, του Υπουργού Εσωτερικών ή του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας Σταύρου Καλαφάτη.
«Η χώρα έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Το μεγαλύτερο θα το αναλάβω εγώ, ένα τμήμα θα το αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης και ένα τμήμα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας κ. Σταύρος Καλαφάτης.
Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει αφενός μεν με την ιδιαίτερη επικινδυνότητα της φετινής περιόδου, όσον αφορά τα θέματα δασοπυρόσβεσης, αφετέρου δε με την ανάγκη που έχουμε να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας ενόψει της τουριστικής περιόδου, μίας περιόδου που όπως ξέρετε περιμένουμε ρεκόρ αφίξεων. Η πρόβλεψη είναι ότι θα υπερβούμε τα 17 εκατομμύρια και αυτό είναι ένα ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα σε μία στιγμή που η ελληνική κοινωνία, η Περιφέρεια, οι επιχειρήσεις, έχουν απόλυτη ανάγκη τη ρευστότητα, η οποία θα έρθει στη χώρα μέσα από αυτά τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υπουργός.
Στην πρώτη σύσκεψη, η οποία είχε ως αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αναζητήθηκαν συμπεράσματα με σκοπό τη βέλτιστη ανταπόκριση σε ζητήματα δασοπυρόσβεσης.
Από την πλευρά των εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπροσώπων των δασαρχείων και των εθελοντικών ομάδων, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν εν όψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και δόθηκαν άμεσες λύσεις, όπου αυτό ήταν εφικτό.
Επιπλέον, κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συμπεριληφθούν στον επιχειρησιακό Σχεδιασμό.