Με αφορολόγητο όριο ο ενιαίος φόρος ακινήτων

POLYKATOIKIESΜε αφορολόγητο όριο, όπως όλα δείχνουν, θα εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αυτήν την εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Το όριο εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις 50.000 ευρώ, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές θα ξεκινούν από  το 0,1% και θα ανέρχονται έως το 2% περίπου.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Στουρνάρα, σύμφωνα με τα «Νέα», θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αφορολόγητο όριο, τους συντελεστές και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει από την πλευρά του ότι «οι σχετικές αποφάσεις για τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει και ενσωματώσει τους υπάρχοντες στα ακίνητα θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την τεράστια προσπάθεια ανάτασης της χώρας».

 

Ο ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων) και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο στόχος είναι η άντληση εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ