Μπλόκο στις γονικές παροχές και δωρεές

EYRO YPOYRGEIO

EYRO YPOYRGEIOΜόνο εφόσον υποθηκεύσουν το ακίνητό τους θα μπορούν πλέον να το κάνουν γονική παροχή ή δωρεά, όσοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που ήδη έχει μπει σε εφαρμογή.

Την ίδια στιγμή λύση στο θέμα του φόρου υπεραξίας φαίνεται ότι βρήκε σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο καθώς η απόφαση που τις επόμενες ημέρες θα ορίζει ότι υπεύθυνοι για τον υπολογισμό της υπεραξίας δεν θα είναι τελικά οι συμβολαιογράφοι αλλά οι έφοροι.

 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσοι επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητο θα πρέπει να περνάνε πρώτα από την εφορία, προκειμένου να βεβαιώνεται ο φόρος και να εκδίδεται η ταυτότητα οφειλής. Η μεταβίβαση θα ολοκληρώνεται με την υπογραφή του συμβολαίου, την παρακράτηση και απόδοση του φόρου υπεραξίας από τον συμβολαιογράφο.

Με δεύτερη απόφαση θα καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αξίας κτήσης του ακινήτου, που θα εφαρμόζεται σε ειδικές περιπτώσεις όπως ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά, με “θολούς” τίτλους ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ