Μπλόκο των αγροτών στα γραφεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

agrotes katsis

agrotes katsis

ΦΩΤΟ

Στον αποκλεισμό του γραφείου του βουλευτή Μάριου Κάτση, προχώρησαν λίγο μετά τις δέκα οι αγρότες της Θεσπρωτίας που για ενάμισι μήνα περίπου βρίσκονταν στο μπλόκο που είχε στηθεί στο λιμάνι.

Το γραφείο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και ο βουλευτής απουσίαζε.

Οι αγρότες πέταξαν αυγά και ντομάτες, κατέβασαν την πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ζωγράφισαν στην κεντρική είσοδο έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό.

agrotes katsis3

Μετά την ολιγόλεπτη διαμαρτυρία, στον πιο κεντρικό δρόμο της Ηγουμενίτσας, όπου βρίσκονται τα γραφεία αποχώρησαν, επιστρέφοντας πλέον στις εργασίες τους…

Αυτό που εξόργισε τους αγρότες της περιοχής ήταν οι δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων ITV, ο νεαρός βουλευτής της Θεσπρωτίας.

Ο κ. Κάτσης, ο οποίος δεν διαθέτει εμπειρία στα δύσκολα, θέλησε να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως»… Έτσι ανέφερε ότι οι αγρότες αποχωρούν από το μπλόκο στο λιμάνι καθώς πείστηκαν από το ορθό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.. Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το ασφαλιστικό…

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του συντονιστικού των αγροτών. Ο εκπρόσωπός τους Ηλίας Μπάλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η αποχώρηση από το μπλόκο δεν οφείλεται στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες..

Οι αντοχές των αγροτών εξαντλήθηκαν, τα περιθώρια στένεψαν και οι καιρικές συνθήκες επιβάλλουν την άμεση έναρξη εργασιών στα χωράφια..

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με άλλες μορφές οι οποίες θα αποφασιστούν το προσεχές διάστημα.

Κάλεσε τον τοπικό βουλευτή να αφουγκραστεί την αγωνία των νέων που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα ισούνται με την πλήρη καταστροφή του…

Οι πανηγυρικού τύπου δηλώσεις του κ. Κάτση, είχαν ως αποτέλεσμα την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών, η οποία εκφράστηκε νωρίτερα στα γραφεία του.

agrotes katsis2

agrotes katsis5

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ