Νέα πρόκληση Τσάμηδων.. Ζητούν νεκροταφεία στην Ήπειρο!

tsamides poreia

tsamides poreia

Νέα πρόκληση των Τσάμηδων.. Λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών τα νεκροταφεία για τους Έλληνες πεσόντες στην Αλβανία, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων και κυβερνητικός εταίρος του Έντι Ράμα, προχώρησε σε δηλώσεις- ποταμό!!!

Απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και χρήση όλων των μέσων που του δίνει η Αλβανική νομοθεσία, ζητά να τεθεί επισήμως στην Ελλάδα, αίτημα για ίδρυση νεκροταφείων των Τσάμηδων στην Ήπειρο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εκκρεμότητα της «γενοκτονίας» που συντελέστηκε κατά την εκδίωξή τους από την περιοχή!!!

Το κόμμα των Τσάμηδων και ο πρόεδρός του Σπετίμ Ιντρίζι απαιτεί από τον Αλβανό υπουργό να θέσει επισήμως το Τσάμικο ζήτημα ενώ φτάνει στο σημείο να ειρωνευτεί κιόλας τον Ντιτμίρ Μπουσάτι, λέγοντας «κύριε υπουργέ ελπίζουμε να γυρίσετε από την Αθήνα ως Ντιτμίρ κι όχι ως Δημήτρης»!!

Το κόμμα των Τσάμηδων, τις τελευταίες ημέρες, συστηματικά και με ένα μπαράζ εμφανίσεων στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης απαιτούν «νεκροταφεία στην Ήπειρο όπου έγινε η γενοκτονία» και το θέτουν ως προυπόθεση ώστε να ξεκολλήσει επιτέλους η λειτουργία των Ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Αλβανία και να συγκεντρωθούν τα οστά των πεσόντων στο έπος του 1940!

Παράλληλα όμως θέτουν κι άλλα ζητήματα, όπως είχαν πράξει στο παρελθόν…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ