Ξεκίνησαν για τρίτο εικοσιτετράωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ορειβάτη στην ορεινή περιοχή του Παπίγκου. Στις οκτώ παρά τέταρτο απογειώθηκε από τα Γιάννινα ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος ο οποίος μετέχει με το ελικόπτερό του εθελοντικά στην έρευνα. Η δυνατότητα που έχει να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του 30χρονου που αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας.
Ήδη ο Βασίλης Χήτος έχει κάνει τις πρώτες πτήσεις πάνω από τις απόκρημνες και δύσβατες χαράδρες της Τύμφης και οι έρευνες πλέον, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν θα συνεχιστούν από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ.
Χθες το απόγευμα, από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εντοπίστηκε στίγμα του κινητού τηλεφώνου του νεαρού ορειβάτη. Όμως δεν μπόρεσαν να προκύψουν οι ακριβείς συντεταγμένες από την ανάλυση που έγινε καθώς χρειάζονταν περισσότερες κεραίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν υπάρχουν.
Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της ΕΜΑΚ από τα Γιάννινα αλλά κι εκπαιδευμένες ομάδες που έφτασαν όπως και διασώστες οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην έρευνα η οποία θα εστιαστεί κοντά στο σημείο του ατυχήματος.