Με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα προχωρήσει το έργο του Σκευοφυλακίου στο Νησί, προκειμένου να συμπληρωθεί ολόκληρο το μοναστικό σύμπλεγμα.
Η δημοπράτηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα θα προχωρήσει άμεσα, καθώς όπως διαβεβαίωσε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση.
Το έργο ήταν αρχικά ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, στην πορεία όμως, λόγω υπερβάσεων του προγράμματος, πέρασε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε επιχειρησιακό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου.
Το έργο αφορά στη μετατροπή σε μουσειακό χώρο των δύο συνεχόμενων κτιρίων στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Ελεούσας και θα στεγάσει έργα της εκκλησιαστικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, που γνώρισε άνθηση στην Ήπειρο.
Ο Υπουργός και κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφθηκαν τα Μοναστήρια στο Νησί, όπου εξελίσσονται έργα συντήρησης κι αποκατάστασης.
«Είναι ένας πραγματικός ”πλούτος” για το Νησί που σύντομα θα γίνει επισκέψιμος και ταιριάζει απόλυτα με το σχεδιασμό που κάνουμε ως Δήμος Ιωαννιτών, ένας σχεδιασμός με ποιοτικά χαρακτηριστικά, για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και τη συνεργασία με τον Υπουργό και στελέχη του Υπουργείου.
Παράλληλα ζήτησε να συμβάλουν σε αυτό και οι κάτοικοι του Νησιού λέγοντας πως «σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε πολύ τη βοήθεια των κατοίκων του Νησιού. Πρέπει και αυτοί από την πλευρά τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να έχει ποιότητα το τουριστικό προϊόν».
Ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζεται , μέσα από δράσεις- εκδηλώσεις – γεγονότα, η προβολή του «θησαυρού» που αναδεικνύεται στο Νησί.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Συνεδριακό Κέντρο του Νησιού -που παρ’ ότι είναι σε λειτουργία δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό – ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το χώρο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, ως μια κίνηση προβολής του.
{jathumbnail off}