Οι υποκρισίες, οι διαψεύσεις και η υποστολή της σημαίας

SHMAIA GALAZIA

SHMAIA GALAZIAΠριν από δεκαπέντε ημέρες περίπου, είχε φτάσει μία σοβαρή καταγγελία συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, για προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στις βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, παραλίες της Πρέβεζας.

Ακολούθησαν δύο τύπου αντιδράσεις…

Εκείνων που ανέλαβαν εργολαβικά την υπεράσπιση των τοπικών συμφερόντων (ποιών άραγε;) και στράφηκαν εναντίον εκείνων που δημοσιοποίησαν την καταγγελία, βαφτίζοντάς τους, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εχθρούς της Πρέβεζας.

 

Οι αντιδράσεις αυτές δεν αξίζουν κανενός περαιτέρω σχολιασμού… Άλλωστε θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα πιστεύουν πως είναι καλύτερο τα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το χαλί, αντί να λύνονται!

Η δεύτερη αντίδραση, επίσημη αυτή τη φορά, ήταν από το Δήμο Πρέβεζας. Και η απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα στις 29 Αυγούστου τον εκθέτει βαθύτατα και μαζί εκθέτει και το λιμεναρχείο…

Aπό την αρμόδια Λιμενική αρχή Πρέβεζας , που διενεργήγησε 104 τακτικούς ελέχους πέραν των έκτακτων περιπολιών , δεν μας έγινε καμία σύσταση δεν υπεβλήθη κανένα πρόστιμο, κάτι που αντιμετωπίζαμε τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Δήμος ανέφερε ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα, δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, δεν είχε γίνει καμία καταγγελία και επικαλούνταν και τους ελέγχους του λιμεναρχείου.

SHMAI5Μόνο που όσα δεν είδε ο Δήμος, το λιμεναρχείο, οι λοιποί τοπικοί «παράγοντες» και θερμοί υπερασπιστές των συμφερόντων της Πρέβεζας, τα βρήκε, τα εντόπισε και τα κατέγραψε η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων!

Η υποστολή σημαίας, ακόμη και της γαλάζιας, είναι σίγουρα δυσάρεστη. Αλλά κάποιοι έχουν την ευθύνη. Την ίδια ευθύνη έχουν κι όλοι εκείνοι που έμαθαν να κουκουλώνουν τα προβλήματα, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο και για διαφορετικό σκοπό.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τώρα τι θα πει ο Δήμος Πρέβεζας…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ