Ο Ολλανδός που μαγεύτηκε και ζωγραφίζει την Ελλάδα

OLLANDOS PREBEZAΟι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου, οι άνθρωποι του μόχθου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Ολλανδό ζωγράφο Μπαρτ Ελφρινγκ ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Ανω Κοτσανόπουλο και ασχολείται με τις προσωπογραφίες των κατοίκων της περιοχής.

Πρόσωπα που αποτυπώνουν τον αγώνα, τον μόχθο, τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν αλλά και την καλοσύνη γίνονται για τον Μπάρτ πρότυπο και γίνονται χάρη στο πινέλο του Ολλανδού ζωγράφου έργα τέχνης. Αυτές τις μέρες τα έργα του παρουσιάζονται σε έκθεση που πραγματοποιείται στον πολυχώρο της Λαικής Αγοράς στην Πρέβεζα και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου . Παράλληλα με την έκθεση προβάλλεται και ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτυπώνει την ζωή του χωριού και καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων του Άνω Κοτσανόπουλου.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος κατάγεται από το Άνω Κοτσανόπουλο. Στον χαιρετισμό του ο κ.Μπαΐλης εξέφρασε την συγκίνησή του για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Μπάρτ χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν στο Κοτσανόπουλο αλλά και σε όλη την ελληνική ύπαιθρο ως ήρωες οι οποίοι με την στάση ζωής , το ήθος και την δύναμη που επέδειξαν αποτελούν πρότυπο για όλη την ελληνική κοινωνία.

Η έκθεση του Ολλανδού ζωγράφου θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 11 Ιουλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν πουλά τα έργα του αλλά αποτελούν κομμάτι της προσωπικής του συλλογής.