Παγίδες θανάτου τα πολυβολεία στα σύνορα

polivoleio1

polivoleio1Επιστολή προς το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στέλνει η Πανελλαδική, Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Κεντρικό θέμα αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα πολυβολεία στα ελληνικά σύνορα, τα οποία έχουν μετατραπεί σε παγίδες θανάτου για ζώα και ανθρώπους.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί αρκετές φορές καταγγελίες από κατοίκους περιοχών κοντά στα σύνορα, που αφορούν τα εγκαταλειμμένα πια πολυβολεία σε αυτές τις περιοχές.

polivoleio2»Τα πολυβολεία είναι ανοικτά με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως παγίδες για ανθρώπους και ζώα, που τραυματίζονται όταν πέφτουν μέσα. Οι άνθρωποι είναι τυχεροί και μπορεί να γλιτώσουν με μερικά τραύματα, αλλά τα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα εκεί ώσπου να πεθάνουν από πείνα και δίψα. Οι εικόνες που έχουμε με νεκρά ζώα πέρα απ’ ότι είναι τραγικές, δεν τιμούν κανέναν μας.

»Πολλά από τα ζώα που εγκλωβίζονται ανήκουν σε προστατευόμενα είδη Άγριας Πανίδας και προστατεύονται τόσο από την Εθνική Νομοθεσία όσο και από τις Διεθνείς Συμβάσεις. Το κλείσιμο των ανοικτών πολυβολείων επιβάλλεται ώστε να πάψουν να υπάρχουν αθώα θύματα».

{jathumbnail off}