Παράταση της αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ στην εκπαίδευση

MATHTES PLATH14

MATHTES PLATH14

Παράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου πήρε η αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την ολιγοήμερη παράταση υποσχόμενη ότι θα βρεθεί λύση μέχρι τότε. Πιθανότατα κάποια ισοδύναμα ή αλλαγές που θα προβλέπουν εξαίρεση ίσως των φροντιστηρίων.

Η αγωνία για χιλιάδες γονείς αλλά και για εκατοντάδες επιχειρήσεις είναι μεγάλη καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει ένδειξη σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει, αφού δεν υπάρχει νέα εγκύκλιος, ενώ το ζήτημα περιπλέκει η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την εντολή παραίτησης της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων που ζητήθηκε με οδηγία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μέσω επιτροπής που έχουν συγκροτήσει, οι γονείς έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ τονίζοντας ότι χιλιάδες παιδιά θα αναγκαστούν να φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία και θα πάνε στα δημόσια.

Έντονα αντιδρούν και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, που εκτιμούν ότι έτσι θα κινδυνεύσουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ