Πλαφόν τιμών σε όλες τις παραλίες

PLAZ

PLAZΑνώτατες τιμές πώλησης στα μικρά μπουκάλια εμφιαλωμένων νερών, στα τοστ, τα σάντουιτς, τους καφέδες και το τσάι που πωλούνται σε οργανωμένες πλαζ με εισιτήριο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Το μέτρο της διατίμησης και στις οργανωμένες πλαζ, που είχε δρομολογηθεί από το προκάτοχό του Θανάση Σκορδά και ισχύει ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ.α. για όρθιους πελάτες, περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση για την «Κωδικοποίηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ).

 

Τα προϊόντα σε διατίμηση στις πλαζ είναι τα εξής:
Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία 500ml 0,35 €
Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία 700ml 0,50 €
Τοστ με ζαμπόν και τυρί 1,35 €
Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί 1,35 €
Τοστ με τυρί 1,15 €
Σάντουιτς με τυρί 1,15 €
Καφές ελληνικός μονός 1,20 €
Καφές γαλλικός φίλτρου μονός 1,20 €
Καφές εσπρέσο μονός (ζεστός ή κρύο) 1,35 €
Καφές στιγμιαίος (νες καφέ ή φραπέ) μονός 1,20 €
Τσάι (ζεστό ή κρύο) 1,20 €

Στις αλλαγές περιλαμβάνεται επίσης η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς), για τα οποία θα αναγράφονται οι τιμές.

Επιπλέον, θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών και προστίθενται σημεία πώλησης έτοιμου φαγητού εντός καταστημάτων (π.χ. σούπερ μάρκετ), ρυθμίσεις για τη σφράγιση και τον έλεγχο των αντλιών καυσίμων κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ