Προς συνενώσεις τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

LIMANI PR 4

LIMANI PR 4

Από χίλια κύματα αναμένεται να περάσει η διαμόρφωση της τελικής πρότασης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων για τη συνένωση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, καθώς αρκετοί τοπικοί φορείς εκφράζουν αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάκτες της εισήγησης θα εξετάσουν ενδελεχώς την υπάρχουσα κατάσταση και θα κάνουν τις προτάσεις τους για τις συνενώσεις των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων προκειμένου να αποδίδουν «καρπούς» αφού προηγηθεί σχετική διαβούλευση.

Σήμερα πάντως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετά Λιμενικά Ταμεία να εμφανίζουν δυσλειτουργίες κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν μπορούν να συνδράμουν στη σωστή λειτουργία τους και οι Δήμοι.

Παράλληλα αντιπροσωπεία της ΡΑΛ θα επισκεφτεί λιμάνια σε όλη τη χώρα και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς ορισμένοι εκ των οποίων έχουν εκφράσει ήδη ενστάσεις για τις συνενώσεις. Το σκεπτικό για τη διαμόρφωση της εισήγησης πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι ότι το κάθε λιμάνι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, έχει τις δικές του ιδιομορφίες και εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες και για αυτό και πρέπει η κάθε περίπτωση να μελετηθεί ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται πως στο άρθρο 38 του συγκεκριμένου νόμου σημειωνόταν ότι οι Οργανισμοί Λιμένων δύνανται να συγκροτήσουν συστήματα οργάνωσης – Κεντρικά Λιμενικά Δίκτυα της χώρας: Το Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων – Ανώνυμες Εταιρείες του Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ), του Λαυρίου (ΟΛΛ ΑΕ), της Ελευσίνας (ΟΛΕ ΑΕ) και της Ραφήνας (ΟΛΡ ΑΕ), το Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδος, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων – Ανώνυμες Εταιρείες της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), της Καβάλας (ΟΛΚ ΑΕ), της Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ) και του Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), το Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδος, αποτελούμενο από τους Οργανισμούς Λιμένων – Ανώνυμες Εταιρείες της Πάτρας (ΟΛΠΑ ΑΕ), της Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ) και της Κέρκυρας (ΟΛΚΕ ΑΕ) και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ ΑΕ).

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ