Πως θα πάρουν έκπτωση τα μη ηλεκτροδοτούμενα

ENOIKIOSTASIO

ENOIKIOSTASIOΑπό τρεις διασταυρώσεις θα περάσουν οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, προκειμένου να έχουν την έκπτωση του 20%. Οπως εξήγησε η προϊσταμένη του Τμήματος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών κυρία Αννα Κόλλια,

1.Ο πρώτος έλεγχος θα γίνει με βάση τους αριθμούς παροχής ρεύματος που έχουν δηλωθεί για πρώτη φορά φέτος στο Ε9.

 

2.Οι αριθμοί αυτοί θα ταυτοποιηθούν εν συνεχεία με τα στοιχεία που θα αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η ΔΕΗ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τα πρόσωπα ταυτίζονται με τα επίμαχα ακίνητα κι εδώ μπορεί να υπάρξει αλαλούμ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η παροχή ρεύματος δεν αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη αλλά στον ενοικιαστή.

3.Το τρίτο βήμα θα είναι η αντιπαραβολή όλων των παραπάνω στοιχείων με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Ε2, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εντοπίσει όσα ακίνητα δεν είχαν ηλεκτροδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013.

Ολη αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και θα αναρτηθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά στους δικαιούχους. Αυτό που επεσήμανε, ωστόσο, η κυρία Κόλλια είναι ότι ολοκληρωμένα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ δεν δικαιούνται ούτε την έκπτωση του 20% για τα ξενοίκιαστα ούτε την έκπτωση του 60% για τα ημιτελή.

Περί τα μέσα Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση δηλώσεων Ε9, προκειμένου να υπολογιστούν οι εκπτώσεις του φόρου κατά 50% ή 100% για τις περιπτώσεις των φορολογουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και η μείωση κατά 20% του ΕΝΦΙΑ για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ