Σκληρή γλώσσα από το Ποτάμι για τις συνθήκες στον Κατσικά

POTAMI LIMPERAKI

POTAMI LIMPERAKI

Διαδοχικές επισκέψεις στα Ιωάννινα στα εργοτάξια της Ιόνιας οδού, στον Ερυθρό Σταυρό και στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Κατσικά πραγματοποίησε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου στο Ποτάμι συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του κόμματος.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, ασκείται σκληρή κριτική στην συγκυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό του Κατσικά, καθώς απουσιάζουν ακόμη οι στοιχειώδεις υποδομές.

Η επίσκεψη στην Ιόνια Οδό, είχε κατάληξη στη μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας οδού στη θέση «Τσαγκαρόπουλο» μήκους 450μ.

Διαπιστώθηκε ότι η κατασκευή του οδικού άξονα, προχωράει με γοργούς ρυθμούς, αν και τα capital control αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη του έργου, δεδομένου ότι η δυσκολία στην παραγγελία χάλυβα από το εξωτερικό είχε σαν αποτέλεσμα να πάει πίσω η ολοκλήρωση του έργου.

POTAMI LIMPERAKI1

Ωστόσο εκφράστηκε η βεβαιότητα, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας, κάτι πολύ σημαντικό τόσο για τα Ιωάννινα όσο και για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έμφαση στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να δοθεί στην κατασκευή των οδικών αξόνων Άκτιο-Ιωάννινα και Ιωάννινα -Κακαβιά όχι μόνο για οικονομικούς-εμπορικούς και αναπτυξιακούς λόγους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για την αξιοποίηση του δυναμικού 1500 εξειδικευμένων επαγγελματιών που απασχολούνται τώρα στην κατασκευή της Ιόνιας οδού στην Ήπειρο.

Εν συνεχεία η πρώην βουλευτής και τα μέλη του Ποταμιού συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, με νοσηλευτές, Σαμαρείτες και την κοινωνική πρόνοια ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκαν και αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία από το ΠΟΤΑΜΙ λεπτομερώς για τους χώρους φιλοξενίας στην Ήπειρο (Κόνιτσα, Δολιανά, Φιλιππιάδα, Κατσικά) και είναι αξιοσημείωτο ότι οι μισοί από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται είναι παιδιά. Σημείωσε την υπερπροσπάθεια που κάνει ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές, ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πόσοι και πού έρχονται κάθε ημέρα, καθώς και ότι ο ρόλος των ΜΚΟ δημιουργεί ερωτηματικά.

Η μίνι περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων. Οι εικόνες που αντίκρισε η αντιπροσωπεία από το ΠΟΤΑΜΙ δυστυχώς δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά η σκληρή πραγματικότητα.

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγνοώντας τις υποδείξεις τόσο του Δήμου Ιωαννιτών όσο και της περιφέρειας Ηπείρου αλλά και άλλων φορέων για την ακαταλληλότητα του χώρου, προχώρησε στη χωροθέτηση του χώρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο στον Κατσικά.

Η χοντρή κροκάλα που στρώθηκε στο έδαφος, οι ελάχιστες χημικές τουαλέτες συγκριτικά με τον πληθυσμό των προσφύγων αλλά και η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών προκαλούν την άρνηση πολλών μεταναστών να διαμείνουν.

Δυστυχώς η προσπάθεια που γίνεται από το στρατό, τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές δεν μπορεί να λειτουργήσει αθροιστικά εξαιτίας της έλλειψης σοβαρού κυβερνητικού σχεδιασμού-συντονισμού.

Τέλος τίθεται το εύλογο ερώτημα «όχι μόνο πόσοι πρόσφυγες χωράνε ή θέλουν να μείνουν στα στρατόπεδα και στους χώρους φιλοξενίας αλλά και ποιες είναι οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας σε βάθους χρόνου», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ