Στα μπλόκα αγρότες ολόκληρης της Ηπείρου.. Αποκλεισμοί σε δρόμους και λιμάνι

BLOKO GIA2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με μαύρες αλλά και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν στα τρακτέρ, αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε όλη την Ήπειρο πλέον, βρίσκονται στα μπλόκα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Από το βράδυ της Δευτέρας, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, οι οποίοι για δύο ώρες έκλεισαν τον εθνική οδό προς την Κακαβιά, στον κόμβο Λαψίστας.

Το μήνυμα είναι ίδιο.. «Δεν αντέχουμε άλλο… δεν πάει άλλο».

MPLOKO GIA1

Αρκετοί νέοι, μπήκαν στο επάγγελμα, πιστεύοντας στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα και θεωρώντας ότι μπορεί να δώσει λύση στην οικονομική κρίση και την ανεργία.

Σήμερα βλέπουν να γκρεμίζεται ότι έχτισαν…

Οι δηλώσεις δε που κάνουν κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ώρες, ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά..

Εξαγριώνουν αγρότες και κτηνοτρόφους, ειδικά στην Ήπειρο, όπου ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλες ιδιαιτερότητες.

Οι αγρότες των Ιωαννίνων θα αποφασίσουν την Τρίτη τους τρόπους συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

MPLOKO GIA3

MPLOKO GIA4

MPLOKO GIA5

MPLOKO GIA6

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΟ

MPLOKO LIMANI1

Παρατεταγμένα στην Εγνατία και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών του Νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι και το βράδυ της Δευτέρας προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό.

MPLOKO LIMANI2

Στην Άρτα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με δίωρους αποκλεισμούς, μεσημέρι και βράδυ στο Κομπότι και την γέφυρα.

Το Συντονιστικό της Άρτας έχει αποφασίσει ήδη την Τετάρτη 27 Γενάρη να προχωρήσει στον αποκλεισμό της ΔΟΥ Άρτας και του Δημαρχείου Άρτας από τις 9 το πρωί και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από αυτές τις δυο υπηρεσίες στην Περιφερειακή Οδό Άρτας.

Μπλόκο στο Λούρο έστησαν οι αγρότες της Πρέβεζας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους συντονίζοντας τις κινητοποιήσεις με τους παραγωγούς της υπόλοιπης Ελλάδας.

Όλοι θεωρούν ότι η πρόσκληση για διάλογο με την κυβέρνηση είναι κενή περιεχομένου και ζητούν την απόσυρση των νομοσχεδίων ώστε να προσέλθουν σε οποιαδήποτε συζήτηση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ