Σφοδρές αντιδράσεις πρατηριούχων για τη λευκή λίστα

PETRELAIO XRHMAΣωρεία αντιδράσεων μεταξύ των πρατηριούχων προκάλεσε η «λευκή» λίστα, όπως την αποκάλεσε το αρμόδιο υπουργείο η οποία, κατά τις δηλώσεις του αρμόδιου γενικού γραμματέα, περιλαμβάνει τα πρατήρια που δεν κλέβουν κράτος και πολίτες.

Στο σύστημα εισροών-εκροών έχουν ενταχθεί 2.323 πρατήρια, ωστόσο τα 1.375 που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι τα πρατήρια που έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, αποστέλλουν όλα τα στοιχεία των καυσίμων που διαθέτουν, παραλαμβάνουν και μεταπωλούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

Δεκάδες πρατηριούχοι στην περιοχή της Ηπείρου, θεωρούν ότι αδικούνται κατάφωρα από την τακτική του Υπουργείου.

Κι αυτό γιατί έχουν τοποθετήσει συστήματα εισροών εκροών, όμως η αποστολή στοιχείων συχνά καθίσταται αδύνατη λόγω προβλημάτων του ίδιου του πληροφοριακού συστήματος.

Παράλληλα στη «λευκή» λίστα δεν περιλαμβάνεται κανένα πρατήριο από Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, παρότι κι εκεί ορισμένα λειτουργούν με σύστημα εισροών εκροών.

Πρόκειται για περιοχές του τρίτου κύκλου, αυτές δηλαδή που είχαν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για προσαρμογή. Και παρότι προσαρμόστηκαν, με την τακτική που επέλεξε το Υπουργείο, παρουσιάζονται το λιγότερο ως κακοί επαγγελματίες που λειτουργούν σε βάρος του κράτους και των πελατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ