Τον Σεπτέμβριο εγκρίσεις για τους Νέους Αγρότες

AGROTEMAXIAΤρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (16 Μαΐου) υποσχέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενώπιων των γεωπόνων μελετητών ότι θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υποψηφίων Νέων Αγροτών.

Παρά το κακό προηγούμενο που έχουν τα αγροτικά προγράμματα στο χρόνο αξιολόγησης και έκδοσης των εγκρίσεων, τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, όσο και ο ειδικός γραμματέας, Δημήτρης Ιατρίδης, επιμένουν ότι αυτή τη φορά οι διαδικασίες θα είναι πιο απλοποιημένες και ως εκ τούτου πιο γρήγορες.

 

Στην ημερίδα που οργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στην Αθήνα, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, με αφορμή την έκδοση της 2ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013, αναφέρθηκε ότι ο διασταυρωτικός έλεγχος θα γίνεται αυτόματα και ότι δεν θα χρειαστεί οι νέοι αγρότες να υποβάλουν στοιχεία τα οποία θα υπάρχουν και στο ΟΣΔΕ.

Αφού έφυγαν οι δύο εκπρόσωποι του υπουργείου, οι ερωτήσεις των γεωπόνων-μελετητών προς τους αρμόδιους υπαλλήλους της Γραμματείας έπεσαν «βροχή». Όπως είπαν οι ίδιοι στο Agronews, δεν δόθηκαν απαντήσεις στην πλειοψηφία των ερωτήσεων, ενώ υπήρχαν και σημεία διαφωνίας. Η υπηρεσία δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για τυχόν διευκρινίσεις και επιπλέον οδηγίες που πρέπει να υπάρξουν μέχρι να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, δηλάδή μέχρι τις 18 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ