Ένα χρόνο μετά την συγκρότησή της, η κυβέρνηση της χώρας, περνάει σε μία νέα φάση. Από τρικομματική, συνεχίζει πλέον χωρίς τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην πράξη λοιπόν η χώρα θα έχει έναν κυβερνητικό συνασπισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, των δύο κομμάτων δηλαδή που κυβέρνησαν στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Των δύο κομμάτων που έχουν όλη την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών.
Το πολύωρο θρίλερ, που προς στιγμή έδειξε ακόμη και εκλογές, έληξε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν προχωρά με μοναδικό στόχο, όπως τόνισε την εξάντληση της τετραετίας και με υπουργούς από το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ.
«Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με τα λάθη του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα εμπρός. Έκανα από την πρώτη στιγμή προσπάθειες να βρεθεί λύση. Δεν απάντησα από την πρώτη στιγμή σε διάφορα επιθετικά σχόλια με ενδιέφερε να βρεθεί άμεσα λύση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Κλείνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι προχωρά με ορίζοντα τετρατίας. «Κανείς δεν θέλει εκλογές. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» είπε ο πρωθυπουργός και στράφηκε κατά του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι πρότασή τους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ, ενώ αντίθετα ο Ευ.Βενιζέλος «θαρραλέα» αποδέχτηκε τη λύση που προτάθηκε από την κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι πολιτικές ζυμώσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ συνεχίζονται καθώς οι αποφάσεις τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου για παραμονή στην Κυβέρνηση και ενεργό συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο όσο και του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του συναντούν αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες.
Την ίδια ώρα, πέφτουν γέφυρες με ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς ορισμένοι εξ αυτών είναι πρόθυμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Προς το παρόν λοιπόν η χώρα φαίνεται να αποφεύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κι απομένει να αποδειχθεί στην πράξη αν τα δύο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, μπορούν να την βγάλουν από την κρίση.