Τρικυμιώδης ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου ενώ οι μισθοδοσίες των προέδρων των Νομικών Προσώπων για την επόμενη θητεία προκαλεί τριγμούς εντός κι εκτός δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.
Ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου δεν ψηφίστηκε από τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Όπως μάλιστα σημειώνουν, αναγκάστηκαν να δώσουν αρνητική ψήφο, καθώς επιλέχθηκε με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά συγκεκαλυμμένο, να εγκριθεί και η μισθοδοσία του Προέδρου.
Ο κ. Κώστας Γκόγκος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση με αναιμικά επιχειρήματα, υποστηρίζοντας ότι θα είναι στη διακριτική του ευχέρεια η είσπραξη των χρημάτων.
Το θέμα πάντως δημιουργεί εύλογη δυσαρέσκεια στη δημοτική ομάδα, ειδικά στα νεότερα μέλη της, καθώς ουδέποτε είχε γίνει σχετική συζήτηση, ούτε είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μισθοδοσία των προέδρων στα νομικά πρόσωπα, αποτέλεσε αντικείμενο στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, όπου εκεί υπήρξε η σχετική συμφωνία για τη μισθοδοσία.
Πυρά εκτόξευσε ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Epiruspost.gr.
«Η εξουσία από μόνη της προκαλεί φθορά. Αν συνδυαστεί με οικονομικές απολαβές τότε το μείγμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικό. Στα κοινά, οφείλουμε, να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια. Όταν γίνεται για ιδιοτελείς σκοπούς τότε οδηγεί σε άλλες καταστάσεις…», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
Δημοτικοί σύμβουλοι καυτηριάζουν τον τρόπο με τον οποίο εισηγούνται τα συγκεκριμένα θέματα, εντάσσοντας δηλαδή τη μισθοδοσία των προέδρων μέσα στους προυπολογισμούς των επιχειρήσεων.
Όπως σημειώνουν πρόκειται για αδόκιμη μέθοδο καθώς θα έπρεπε να τεθούν προς συζήτηση ως ξεχωριστά θέματα, να αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια και στη συνέχεια να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ίδια μεθοδολογία πάντως ακολουθήθηκε και πριν μερικές ημέρες στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος.
Κι εκεί Πρόεδρος κι Αντιπρόεδρος –αντιπρόεδρος τυγχάνει να είναι ο κ. Γκόγκος- θα τύχουν αποζημίωσης. Μάλιστα ο προυπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη δηλαδή και των μελών που εκπροσωπούν την αντιπολίτευση.
Δεν το πρόσεξαν, δεν το κατάλαβαν ή τους είναι αρκετά τα επιχειρήματα περί διακριτικής ευχέρειας;
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πολιτισμός πλέον περνάει σε άλλα επίπεδα…