Η Φροσύνη, ένα από τα ορεινά Σουλιοτοχώρια, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, το περασμένο Ιούλιο. Ήταν τότε που δύο επικίνδυνοι δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, έφτασαν στο χωριό κι από χάθηκαν τα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις.
Η επιχείρηση έληξε, το καλοκαίρι τελείωσε και οι λιγοστοί κάτοικοι της Φροσύνης επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους. Κι ένιωσαν για μία ακόμη φορά την πλήρη εγκατάλειψη κι αδιαφορία της πολιτείας.
Έξι μαθητές όλοι κι όλοι στο χωριό. Οι πέντε πρέπει να μετακινηθούν προς το κοντινότερο δημοτικό σχολείο, στο Τσαγγάρι και μία μαθήτρια πρέπει να φτάσει στο Λύκειο της Παραμυθιάς.
Οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και οι πολύ χαμηλές τιμές ανά χιλιόμετρο απέτρεψαν οποιονδήποτε να προχωρήσει στη μεταφορά των μαθητών από την ορεινή Φροσύνη. Ούτε λόγος βέβαια για μεταφορά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Οι έξι μαθητές της Φροσύνης, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα, τις περισσότερες ημέρες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σχολείο.
Η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη απέστειλε σχετική επιστολή προς όλους τους αρμόδιους και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητας Θεσπρωτίας, φαίνεται πως βρέθηκε λύση για την οποία όμως απαιτείται και πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι προιστάμενοι της εκπαίδευσης και κάτοικοι του χωριού.
«Πιστεύουμε ότι προς το παρόν βρέθηκε η λύση, αλλά είναι κρίμα να μην καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι στην Αθήνα ότι υπάρχουν και τέτοια σχολεία. Ορεινά σχολεία με πολλά προβλήματα και με τεράστιες δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών» σημείωσε η Δήμαρχος Σουλίου.
Για να αντιληφθεί κανείς την πραγματική κατάσταση, η μαθήτρια του Λυκείου, θα πρέπει να ξεκινήσει από τις έξι το πρωί από το σπίτι της στη Φροσύνη προκειμένου να προλάβει το κουδούνι που θα χτυπήσει στο Λύκειο της Παραμυθιάς.