Χιονοπτώσεις ακόμη και στην πόλη των Ιωαννίνων

xionia2

xionia2Άσπρη αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για πολλές περιοχές της Ηπείρου ενώ είναι πολύ πιθανό το απόγευμα χιονοπτώσεις να σημειωθούν και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και οι υπηρεσίες των Δήμων παραμένουν σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Για την αποφυγή προβλημάτων, συνιστάται να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες οι κινήσεις με οχήματα σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων καθώς και στα  ορεινά της Π.Ε. Άρτας.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Το χιόνι στις περισσότερες ορεινές περιοχές έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο

Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται αργά το απόγευμα και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι βροχές θα συνεχιστούν και το Σάββατο με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ