Όνειρο ήταν και πάει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα…

GIANNENA NEW

GIANNENA NEWΗ διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021, ήταν μία από τις πρώτες εξαγγελίες, στις οποίες είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

Ένας στόχος φιλόδοξος, που συγκέντρωνε όμως τη συναίνεση όλων. Μόνο που μετά την πρώτη εξαγγελία και τη σχετική ανακοίνωση που είχε γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπήρξε καμία απολύτως συνέχεια.

Ανάλογη τουλάχιστον με αυτές στις οποίες προχώρησαν άλλες πόλεις της χώρας, που πιο έγκαιρα και πιο συντονισμένα, είχαν μπει στην κούρσα της διεκδίκησης.

Από χθες, το γύρο της Ελλάδας, κάνουν οι ανακοινώσεις του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος πέραν των άλλων προχώρησε και στη συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης. Και μάλιστα με ονόματα διεθνούς ακτινοβολίας.

Επικεφαλής της Επιτροπής έχει τεθεί ο Αρκάς σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και κατά αλφαβητική σειρά οι υπόλοιποι είναι οι :Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη, Διευθύντρια Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, Αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Άγγελος Δεληβορριάς, τ. Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Χρήστος Ζερεφός, Άκαδημαϊκός, Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Μίκης Θεοδωράκης, Μουσικοσυνθέτης, Νίκος Μανωλόπουλος, τ. Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ηθοποιός, Παντελής Σκαγιάννης, Καθηγητής Πολιτικής Υποδομών και Καίτη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Unesco.

Μάλλον μετά κι από αυτή την εξέλιξη είναι αργά, πολύ αργά, για τα Γιάννινα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ