Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για το έλλειμμα στον Δήμο

DIKASTIKO 3 9 14

DIKASTIKO 3 9 14Στο εδώλιο του Εφετείου Ιωαννίνων θα καθίσουν στις 15 Δεκεμβρίου ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών και η τότε Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ποσού που ξεπερνά το 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών είναι προφυλακισμένος τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες.

Με δεδομένο ότι το 18μηνο εξαντλείται, που θα σήμαινε και την αποφυλάκισή του, η δίκη ορίστηκε άμεσα και σχεδόν ταυτόχρονα με την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, βάση του οποίου παραπέμπονται τα δύο υπηρεσιακά πρόσωπα.

Έγκυροι νομικοί κύκλοι της πόλης, θεωρούν εξαιρετικά δύσκολη την αναβολή της δίκης, λόγω πάντα της παρέλευσης του 18μηνου.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών βάση του οποίου δεν παραπέμπεται κανένα πολιτικό πρόσωπο αποτελεί δικαίωση, ενώ η μείζονα αντιπολίτευση σημειώνει ότι η δημοτική αρχή δεν απαλλάσσεται από τις πολιτικές ευθύνες.
{jathumbnail off}