Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα (στις 4:26) της Τρίτης, δυτικά της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πρέβεζας, οι κάτοικοι αναστατώθηκαν αρκετά, αφού έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως -μέχρι στιγμής-να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.
Για τη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πρέβεζα και αναστάτωσε τη Δυτική Ελλάδα τοποθετήθηκαν οι σεισμολόγοι Ευθύμιος Λέκκας και Ακης Τσελέντης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση. Πρόσθεσε, πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά. Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει σχέση με τον σεισμό των 3,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το βράδυ της Δευτέρας τη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απάντησε αρνητικά, ενώ δεν είναι σίγουρο εάν τα 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης είναι ο κύριος σεισμός. «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ώρες για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Η περιοχή της δυτικής Ελλάδας πάντως δίνει σεισμούς ανάλογης εντάσεως».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.