6η ΥΠΕ.. Δεν χρειαζόταν ασθενοφόρο για τον Άγγλο τραυματία

agglos touristas

agglos touristas

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη της περιπέτειας του Άγγλου τουρίστα προκειμένου από τους Παξούς όπου τραυματίστηκε να φτάσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, απάντησε η 6η ΥΠΕ.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επιβεβαιώνει απολύτως την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας τα γεγονότα που ακολούθησαν μετα τη διακομιδή του Βρετανού τουρίστα στο Κέντρο Υγείας Παξών, συνέπεια του τραυματισμού του σε τροχαίο με δίτροχο όχημα, καταλήγει ωστόσο σε μια τουλάχιστον προκλητική, αν όχι αυθαίρετη και επικίνδυνη εξήγηση για τον τρόπο διακομιδής του: οτι ο ασθενής δεν χρειαζόταν ούτε ασθενοφόρο, ούτε συνοδό γιατρό, λόγω της καλής γενικής του κατάστασης!

Κι αυτό, ενώ η εξέλιξη του περιστατικού ήταν η πλέον δυσοίωνη, μετά τη διάγνωση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων οτι ο ασθενής είχε υποστεί κάταγμα ισχίου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση!

Επιπλέον, παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς οτι υπήρχε πρόβλημα και με το ασθενοφόρο καθώς ηταν το μοναδικό διαθέσιμο.

Τι υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ

“Στις 29/8/2017 διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του ΚΥ. Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα” αναφέρεται στην ανακοινωςη, γεννώντας αν μη τι αλλο προβληματισμό για την προφανή προσπάθεια των αρμοδίων να απο μειώσουν το σοβαρό ορθοπαιδικό πρόβλημα, το κάταγμα μηριαίου, και να δίνουν έμφαση στο οτι ο ασθενής δεν είχε αλλα προβλήματα εξαιτίας του τροχαίου! Ηταν ποσοτικό δηλαδή το ζήτημα; Ενα κάταγμα και δη κάτω άκρου δεν αποτελεί απο μόνο του, ούτως ή άλλως, πρόβλημα; Τι αλλο πρόβλημα υγειας έπρεπε να συντρέχει για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό οπως ορίζει η ιατρική επιστήμη;

“Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο” αναφέρεται στην ανακοινωςη, ως απαντηςη στην καταγγελια της ΠΟΕΔΗΝ οτι το Ακτινολογικό εργαστήριο υπάρχει μεν, αλλα δεν λειτουργεί. Η εξήγηση της 6ης ΥΠΕ επ αυτού του σημείου ειναι πως “ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση”!

“Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον Παν/κό Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική” αναφερει η ανακοινωςη. Αυτο που δεν αναφέρεται ειναι πως υπάρχει εμπλοκή με τη μεταφορά ασθενοφόρων με τα πλοία, απο και προς τη νησιωτική χώρα, λόγω της γκρίζας ζώνης για το ποιος θα πληρώσει, με τελικά “θύματα” τους αςθενεις που συχνα μεταφέρονται με το ασθενοφόρο ως το πλοίο και μετα αναλαμβάνουν οι διασώστες την επιβίβαση τους.

Η συνοδεία γιατρού ειναι επιβεβλημένη, στην προκειμένη όμως περίπτωση ο Βρετανός τουρίστας αφέθηκε μόνος του “πληρώνοντας” ως αςθενης την έλλειψη γιατρών στο Κεντρο Υγειας Παξων αλλα και την έλλειψη ασθενοφόρων. “Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο” καταλήγει η ανακοινωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ