Μην μείνει μόνο η διαφήμιση ως… «Silicon Valley»

Μπαράζ δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα για τα Γιάννινα που προβάλλουν ως μία νέα… «Silicon Valley». Η Silicon Valley είναι μία περιοχή στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί παγκόσμιο κέντρο υψηλής τεχνολογίας.

Στα δημοσιεύματα που αναπαράγονται δεν υπάρχει είδηση πέραν της εγκατάστασης της P&I και της TeamViewer και ενός γενικότερου ενδιαφέροντος άλλων μεγάλων εταιριών που μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά.

Φυσικά η ευκαιρία για τα Γιάννινα υπήρχε όμως είναι άγνωστο αν συνεχίζει να υπάρχει. Κι αυτό καθώς πέρα από το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης μία άλλη Silicon Valley στήνεται στην Αθήνα και μάλιστα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και με διάρκεια παραχώρησης τα 30 + 15 χρόνια, δημιουργείται εντός της επόμενης τριετίας η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα μας να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το επενδυτικό κενό στους κλάδους της έρευνας και της τεχνολογίας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι αναθέτουσα Αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, φανερώνει και τις προσδοκίες της κυβέρνησης από αυτό το project.

Γύρω γύρω τρέχουν λοιπόν και ο κίνδυνος να μείνουμε στα Γιάννινα μόνο με την διαφήμιση είναι μεγάλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ