Μετρούν ζημιές στα παράλια… Κάτω από τα νερά και η Αμμουδιά- Φωτό

ammoudia z

Αρκετά είναι τα προβλήματα που άφησε το κύμα της κακοκαιρίας στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου. Από την Σαγιάδα μέχρι την Πρέβεζα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και η καταρρακτώδης βροχή σάρωσαν τα πάντα. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, όπως στην Καστροσυκιά.

Κάτω από νερά βρέθηκε και μεγάλο μέρος της Αμμουδιάς.

Η περιοχή πλημμύρισε ενώ κυριολεκτικά έδωσαν μάχη οι ιδιοκτήτες για να σώσουν τα σκάφη τους και  να τα δέσουν στην κοίτη του Αχέροντα.ammoudia z1ammoudia z2ammoudia z3ammoudia z4ammoudia z5ammoudia z6

Από το πρωί η μέρα ήταν δύσκολη καθώς τα νερά κάλυψαν τα πάντα. Το μπουρίνι χτύπησε με πρωτοφανή ένταση την περιοχή προκαλώντας αρκετές ζημιές σε επιχειρήσεις.

Οι υπηρεσίες των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων και την καταγραφή των ζημιών η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Η μικρή ανάπαυλα στην κακοκαιρία αναμένεται να βοηθήσει ώστε να υποχωρήσουν τα νερά της θάλασσας και των ποταμών και σταδιακά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.