Ακραία πρόκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανίας.. Απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία

aliko alvania

Ένα 24ωρο πριν την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γείτονα προχώρησε  σε μία ακραία πρόκληση.

Ο Bajram Begaj πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Φοινίκης, εκεί όπου την Πέμπτη θα βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Φτάνοντας στο Δημαρχείο αρνήθηκε να εισέλθει στο κτίριο για την συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής καθώς κυμάτιζε η ελληνική σημαία μαζί με την αλβανική, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες για την επίσημα αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Έτσι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ με τον Αλβανό πρόεδρο να συνεχίζει την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Νωρίτερα είχε βρεθεί στο Αλύκο για κατάθεση στεφάνου στο μνημείων τεσσάρων Βορειοηπειρωτών που δολοφονήθηκαν πριν 32 χρόνια στα σύνορα, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Και εκεί ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαίτησε την υποστολή και την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας. Οι τοπικές αρχές, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια.

Κι αυτό γιατί αφενός ο Αλβανός πρόεδρος γνώριζε την ιστορία του Αλύκου και της δολοφονίας των τεσσάρων νέων, όπως γνώριζε ότι το μνημείο αποκαταστάθηκε στη σημερινή του μορφή με χορηγία της ελληνικής βουλής.

Σημειώνεται ότι κανένας Αλβανός πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας δεν είχε εγείρει τέτοιες αξιώσεις περιοδεύοντας στις επίσημα αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ