Η σοκολάτα συνάντησε το τυρί στη βιομηχανία «Καράλη»

Το πρώτο ελληνικό τυρί με σοκολάτα παρασκευάζεται στην Ήπειρο. Είναι μία ξεχωριστή γευστική απόλαυση που συνδυάζει τη σοκολάτα με την γραβιέρα.

Το εγχείρημα ξεκίνησε και σε λίγους μήνες το νέο προιόν θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο «Καντάρι» το οποίο άνοιξε τους φιλόξενους χώρους του για μία διαφορετική γευστική βραδιά.

Η έμπνευση για το ιδιαίτερο τυρί ανήκει στον Γιώργο Ζαρζώνη, οι δρόμοι του οποίου συναντήθηκαν με αυτούς του Σπύρου Καράλη και από κοινού δημιούργησαν το τυρί με σοκολάτα.

«Είμαστε για τρεις γενιές, μια παραδοσιακή Γαλακτοβιομηχανία. Την ιδέα του Γιώργου Ζαρζώνη, την βρήκαμε ελκυστική. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν με σοκολάτα.

Κατά την δοκιμή, είδαμε πως έδεσε πολύ καλά η πάστα με το πρόβειο το γάλα, συγκεκριμένα με το προϊόν γραβιέρα, και σε αναλογία και σε υφή και σε αρώματα. Η μικρή πρώτη παραγωγή, είναι δοκιμαστική. Σίγουρα το προϊόν θα είναι καλύτερο», ανέφερε ο Σπύρος Καράλης σε δηλώσεις του.

Ο Γιώργος Ζαρζώνης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, εξηγεί, πως οι αναζητήσεις του για ξεχωριστές ποιοτικές σοκολατένιες γεύσεις, τον οδηγούν συχνά στη λατινική Αμερική.

Από κει και η έμπνευση..

Ο Σπύρος Καράλης, σημειώνει ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το τυρί με σοκολάτα. Η πρώτη παραγωγή θα βρίσκεται στην αγορά μετά από 8 μήνες.

Η γευσιγνωσία του τυριού έγινε στο εστιατόριο των Ιωαννίνων, το «Καντάρι», το οποίο πρόσφατα απέσπασε χρυσό βραβείο στην κατηγορία του. Η πρώτη δοκιμή του τυριού, συνοδεύτηκε με το κρασι Valia Calda, οίνο ερυθρό ξηρό, από την Μονή Βουτσάς στο Ανατολικό Ζαγόρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ